Terrein Algarve

Het gebied en terrein

Fietsen in de Algarve is wat anders dan in het platte Nederland. De heuvels en zelfs bergen vragen om een flinke dosis techniek en uithoudingsvermogen.  Met een E-bike kan je dat een beetje nivelleren als je wil. Maar het grootste voordeel is dat je minder energie aan de klimmen verspeelt en dus langer door kan!  Veel  klimmen zijn zo steil en lang, dat je na 2 uur op een gewone fiets wel klaar bent. Als je al boven komt en dus moet lopen!

In het gebied tussen de berg FOIA, Portimão en Lagos hebben we een flink aantal routes gemaakt voor elk niveau.  Tijdens de rit kan je het niveau aanpassen, door klimmetjes en afdalingen over te slaan of er juist bij te pakken!  Verder kan je natuurlijk spelen met de ondersteuning van de motor. Zo kan je met rijders van verschillende niveaus toch als groep op pad.

De meeste tracks zijn gravel, of wat stenig. Soms kom je een zandpad tegen en af en toe zal je een klein stroompje moeten oversteken. Dat kan altijd met droge knieën, een natte voet kan eens voorkomen als je stil gaat staan.

Ookal zijn de paden openbaar, verkeer kom je eigenlijk nooit tegen.  Natuurlijk mag je hier niet blind van uitgaan, maar het is wel de praktijk. Pas dus altijd goed op, maar je zal in het terrein geen ‘last’ hebben van anderen.

Veel terreinen worden gebruikt als plantages. De paden worden 1x per jaar bereden door bulldozers om ze open te houden of om te oogsten of planten. Het kan dus zijn dat een pad net iets anders loopt dan je verwacht.

Voor alle niveaus :  ontdek hier onze 3 type routes

 

Deel deze pagina